Una enquesta de l’Ajuntament preveu que Colau guanyaria les eleccions municipals

El darrer baròmetre municipal atorga a Ernest Maragall (ERC) la millor valoració dels candidats

Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)
Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)

El darrer baròmetre municipal que l’Ajuntament de Barcelona ha publicat aquest dilluns indica que l’actual alcaldessa de la capital catalana i cap de llista de Barcelona En Comú, Ada Colau, guanyaria les pròximes eleccions municipals. L’enquesta dona als comuns una intenció de vot de l’11,9%, una xifra que supera només per un punt a l’ERC d’Ernest Maragall, que obté un 10,9%, i per quatre punts als socialistes (7,5%), amb Jaume Collboni com a candidat. Junts assoleix només un 3,4% en intenció de vot.

El sondeig va fer-se entre el 24 i el 31 de maig, després que Colau anunciés que optaria a un tercer mandat, i atorga a l’alcaldessa la pitjor valoració del seu mandat, un 4,1. Per davant de Colau es troben el socialista Collboni, amb un 4,7; Neus Munté (Junts), amb un 5; i el republicà Maragall, amb un 5,2. D’altra banda, tant Luz Guilarte (Ciutadans) com Eva Parera (Valents) obtenen un 3,7, i Josep Bou (PP), un 3.

En relació amb la gestió política, els enquestats l’han valorat de manera negativa  en tots els àmbits -municipal, autonòmic i nacional- i, en el cas del govern municipal, el 47,1% ha considerat dolenta o molt dolenta la gestió davant d’un 38,9% que l’ha trobat bona o molt bona. Pel que fa a l’executiu de Pere Aragonès, un 44% l’ha valorat negativament i un 36% de manera positiva i, en relació amb el govern espanyol, el 54,9% l’ha considerat dolenta i un 25,1% bona.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari