CCOO convoca un minut de silenci contra la violència masclista a Barcelona

L’organització sindical ha condemnat el feminicidi familiar comès a Badia del Vallès

Fotografia sobre violència masclista (Junta d'Andalusia)
Fotografia sobre violència masclista (Junta d'Andalusia).

CCOO Catalunya ha convocat una concentració que es durà a terme demà, dilluns 24 de maig a les 12.00 hores al número 16 de la Via Laietana. Es farà un minut de silenci d’homenatge a les víctimes de violència masclista i al seu entorn. L’organització sindical ha condemnat l’assassinat masclista comés pel gendre de la dona assassinada a Badia del Vallès, qui la va apunyalar el dimecres 29 de juny.

“Des de CCOO mostrem el nostre ferm compromís de lluitar contra qualsevol tipus de violència contra les dones. Seguirem exigint, cada dia, la suma dels esforços col·lectius perquè des de totes les organitzacions polítiques i socials col·laborem conjuntament en la construcció d’una societat en que les dones i les nenes puguem viure lliures i sense por”, ha assegurat l’organització a un comunicat, avui, diumenge 7 de juliol.

El familiar és el segon tipus de feminicidi més comú i durant els últims anys està creixent. El 2010 era un 5% dels casos i el 2020 el percentatge va augmentar fins el 20%. El 8’5% del total són matricidis, la violència comesa pel fill contra la mare. En total, un 12’9% dels assassinats de dones a Catalunya es produeixen a causa de violència entre parents, excloent la parella.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.