Augmenten un 7% les víctimes de violència masclista a Catalunya

El primer trimestre del 2022 s'han presentat 5.098 demandes davant els jutjats catalans

Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista

El nombre de denúncies per violència masclista que s’han interposat davant dels jutjats catalans ha crescut un 6,9% el primer trimestre d’aquest any en comparació al mateix període del 2021, passant de 4.768 demandes a 5.098. Així ho revelen les dades recollides en l’informe anual sobre violència de gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), publicat aquest dilluns per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere.

Pel que fa a les víctimes, els primers tres mesos d’aquest 2022 se n’han registrat 5.032, un 7,2% més que l’any passat, quan en van ser 4.693. Segons les dades, a Catalunya hi ha 12,7 víctimes de violència masclista per cada 10.000 dones, una xifra que es troba per sota de la mitjana estatal, de 16,7. A la comunitat catalana s’han demanat 1.239 ordres de protecció, un 8,6% més que el 2021, però s’han denegat un 52% del total, una xifra molt per sobre de la mitjana estatal, del 30%.

A Espanya, en general, el nombre de demandes ha pujat un 19,33% en comparació als primers tres mesos del 2021, i el de víctimes un 17,85%. D’altra banda, la suspensió del règim de visites als fills ha crescut un 270% arreu de l’Estat, passant de 225 el primer trimestre del 2021 a 833 aquest any, a conseqüència de la reforma legal que permet als jutges anul·lar les visites dels maltractadors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.