El futur de Laura Borràs, en mans d’ERC i la CUP

Junts confia que els republicans donaran suport a la líder del partit i no la faran caure

  La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs
  La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs

  Foto: @mhp_LauraBorras

  La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de deixar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a un pas de judici pels presumptes delictes de prevaricació continuada, frau administratiu, falsedat documental i malversació de fons públics quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) posa la líder de Junts en mans d’ERC i la CUP, que podrien fer-la caure quan se li obri judici oral. Borràs va adjudicar al seu amic Isaías Herrero 18 contractes menors per més de 330.000 euros, però nega haver comès cap delicte i assegura que es tracta d’un cas de repressió de l’Estat.

  Els republicans i els cupaires, però, no estan convençuts que la causa contra la presidenta del Parlament sigui un cas polític i, segons les fonts consultades per La Vanguardia, ambdós partits s’encaminen a fer-la caure tal com contempla l’article 25.4 del reglament de la Cambra. La normativa fa referència a la suspensió dels diputats si s’obre judici oral per corrupció, però Junts ha tancat files amb Borràs perquè considera que el cas no té a veure amb la corrupció, sinó amb una “persecució política”, i confia que els republicans li donaran el seu suport.

  Tanmateix, segons les fonts consultades pel mitjà esmentat, ERC defensa que la causa contra la presidenta del Parlament “no té res a veure amb la repressió a conseqüència de l’1-O” i, com ja va manifestar la número dos del partit, Marta Rovira, els republicans aposten perquè la presidenta del Parlament s’aparti “i si no ha passat res ja tornarà”. La CUP, en la mateixa línia que ERC, insisteix que ja va advertir dels riscos de posar Borràs a la presidència del Parlament i assenyala que van avisar “que aquest dia arribaria“. No obstant això, els cupaires subratllen que la responsabilitat recau sobre ERC i Junts, que són els qui van investir Borràs.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.