Borràs reclama que no se li apliqui el reglament del Parlament si va a judici

La presidenta de la cambra afirma que l’article que permet suspendre un acusat per corrupció vulnera la presumpció d’innocència i crida els independentistes a no fer “de jutges”

Laura Borràs
Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha reclamat als diputats independentistes que evitin fer “de jutges” amb ella aplicant-li l’article 25.4 del reglament de la cambra, que permet suspendre els representants que vagin a judici acusats de corrupció.

Borràs, en declaracions a TV3, ha dit que no se sent interpel·lada per aquest article, que considera que “vulnera” la presumpció d’innocència i que és impropi d’un Parlament democràtic. A més, ha mantingut que “no he comès cap delicte, i molt menys de corrupció”.

La presidenta de la cambra catalana ha cridat els independentistes a no col·laborar fent el que ha denominat la “feina bruta” del que ella considera una “guerra judicial” i una “persecució política”. En les files de Junts, ha assegurat que “no hi ha cap dubte” i “tothom està fent pinya” amb ella.

Borràs, que es troba a un pas del judici pel presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan ella n’era la directora, ha presentat un recurs contra la decisió adoptada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en aquest sentit.

El TSJC va tancar la instrucció sobre la causa, oberta pels delictes de prevaricació administrativa, frau administratiu, falsedat en document mercantil i malversació de fons públics, i va obrir un termini perquè la Fiscalia presentés el seu escrit d’acusació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides