El jutge processa Laura Borràs per presumpta corrupció a la ILC

La presidenta del Parlament i líder de Junts, a un pas d'anar a judici acusada de fraccionar contractes per beneficiar un amic

Laura Borràs
Laura Borràs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tancat aquest dimecres la instrucció que afecta la presidenta del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, i l’ha processat pel presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) a favor del seu amic Isaías Herrero.

La decisió del jutge instructor, Jordi Seguí, deixa Borràs a un pas de ser jutjada pels delictes de prevaricació administrativa continuada, frau administratiu, falsedat en document mercantil i malversació de fons públics continuada.

Aquest escenari amenaça la continuïtat de Borràs al Parlament, ja que l’article 25.4 del reglament de la cambra catalana disposa que s’ha d’acordar la suspensió immediata dels drets i deures d’un parlamentari quan esdevingui ferma la interlocutòria que obre un judici oral per delictes vinculats a la corrupció.

El jutge ha conclòs que existeixen indicis que Borràs va participar, com a directora de la ILC, en l’adjudicació irregular de 18 contractes menors, presumptament fraccionats i valorats en 330.442 euros, a Herrero, i que va evitar el concurs públic per afavorir-lo.

Després que el jutge Seguí hagi rebutjat els recursos que havien interposat la líder de Junts i dos investigats més al·legant que s’havia vulnerat el dret de defensa, quan s’havia tancat la instrucció el passat mes de març, la Fiscalia disposa a partir d’ara de deu dies per sol·licitar l’obertura d’un judici oral contra Borràs o l’arxivament d’aquest procediment.

L’instructor, a més, ha obert un termini de cinc dies perquè es presenti un recurs d’apel·lació contra el tancament de la instrucció.

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari