La Generalitat i el COE conversen amb altres països per preparar els JJOO d’hivern

Vilagrà assenyala Andorra, França, Itàlia i Bòsnia-Hercegovina com a possibilitats per acollir algunes de les proves

  La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

  Foto: @LauraVilagra

  La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest divendres que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) manté converses amb “altres territoris” per acollir les proves dels Jocs Olímpics (JJOO) d’hivern que no es poden fer a Catalunya per la manca d’infraestructures. En una entrevista a Els Matins de TV3, la consellera ha demanat “celeritat” per tancar una candidatura, i ha explicat que si no hi ha acord amb l’Aragó, Catalunya podria promoure la candidatura amb altres països.

  Vilagrà ha parlat de col·laborar amb territoris com França, Itàlia i Bòsnia-Hercegovina, però ha matisat que la darrera paraula la té el Comitè i que encara s’està treballant amb l’Aragó. “Andorra és una possibilitat, però és el COE qui pilota la negociació”, ha assenyalat la consellera, que ha destacat que el Comitè Olímpic Internacional (COI) “sap que Catalunya vol els Jocs d’hivern del 2030” i que la Generalitat “està disposada a treballar intensament perquè això sigui possible”.

  La titular del Departament de la Presidència ha demanat al COE que prengui una decisió sobre la candidatura de Catalunya i l’Aragó abans de l’estiu, i ha avançat -sense concretar el dia- que la setmana vinent es reunirà amb el president del COE, Alejandro Blanco. “El calendari corre i és important que es tanqui una proposta al més aviat possible”, ha afirmat Vilagrà, que també ha obert la porta a ampliar la consulta sobre els JJOO a altres territoris.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides