El ‘sí’ de l’alcalde Viaplana als JJOO d’Hivern del 2030 divideix les dues ànimes d’ERC a l’Alt Urgell

Tres dels quatre regidors republicans a l'Ajuntament s'oposen a la candidatura olímpica

Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d'Urgell

Finalment, l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana (ERC) ha decidit mullar-se després de setmanes jugant amb l’ambigüitat de les paraules. En una entrevista al Periòdic es mostra a favor de la celebració dels JJOO d’Hivern del 2030 com una “oportunitat que no podem deixar escapar”, tenint en compte sobretot les infraestructures que s’haurien de fer.

D’aquesta manera, l’alcalde urgellenc s’aliena cada vegada més amb les polítiques de JuntsxCat, el partit amb el qual forma equip de govern des de l’inici de l’actual legislatura, el 2019.

El tarannà de Viaplana al consistori ha aconseguit trencar la seva formació en dos, entre els partidaris i detractors de la candidatura olímpica i, alhora, dona ales als postconvergents de cara a les municipals de l’any vinent.

El principal argument esgrimit pels contraris als JJOO és la seva negativa a què la resta d’Espanya pugui participar en igualtat de condicions que Catalunya, tot i que hi ha una dada objectiva: el projecte olímpic està liderat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el govern de l’Estat que són els que tenen la darrera paraula.

Ara per ara, en el si del grup municipal republicà a l’ajuntament de la Seu, tres dels seus quatre regidors s’hi han manifestat en contra dels Jocs, entre ells, l’edil de l’àrea d’Educació, Núria Tomàs, que, reiteradament, no ha amagat la seva posició contrària a través de les xarxes socials o la del nucli dur del partit com ara, per exemple, la veu de la incombustible Mireia Pellicer que assegura que els Jocs Olímpics “l’angoixen”.

 

Mentrestant, Viaplana continua sumant més crítics a la seva gestió entre els seus, a causa de ‘la simpatia a les polítiques neoliberals de JuntsxCat’ impròpies d’una formació que es diu d’esquerres.

Cal recordar que el seu partit el va acabar apartant de la presidència comarcal i pirinenca i, al mateix temps, no el van renovar la confiança perquè repetís com a candidat a diputat al Parlament de Catalunya. El seu ideari li està començant a passar factura, ja que en política, Xesco, no tot s’hi val.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari