El govern català ajorna la consulta sobre els JJOO d’Hivern

L’executiu vincula la decisió amb la negativa del president aragonès Lambán al projecte i la necessitat d’informar els votants

El president Pere Aragonès i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà
El president Pere Aragonès i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà

El govern de la Generalitat de Catalunya ha optat per ajornar la consulta sobre la candidatura per acollir al Pirineu català els Jocs Olímpics d’Hivern 2030. La decisió ha transcendit aquest divendres, quan estava previst que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, signés el decret de convocatòria de la votació.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha justificat l’ajornament adduint que els votants de la consulta “han de tenir tota la informació”. La consulta, que havia de celebrar-se el 24 de juny, es traslladarà al mes de setembre o més endavant.

El govern català vincula l’ajornament de la votació amb la negativa persistent del president de l’Aragó, Javier Lambán, a acceptar el repartiment de proves entre les seus catalanes i aragoneses, la qual cosa impedeix estimar l’afectació al territori.

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, va donar per trencades les negociacions aquesta setmana, però no ha renunciat a presentar una candidatura. De fet, pretén comptar amb estacions aragoneses fins i tot sense el suport del govern de Lambán.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides