El COE ja parla de triar entre Catalunya i l’Aragó si no hi ha acord pels JJOO d’hivern

El Comitè considera "millor" una candidatura conjunta i aposta per continuar dialogant

El president del COE, Alejandro Blanco

Foto: @COE_es

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha obert la porta a la possibilitat que Catalunya i l’Aragó presentin una candidatura en solitari i competeixin per acollir els Jocs Olímpics d’hivern del 2030. Després de la celebració de l’assemblea general del COE aquest dimarts, Blanco ha assegurat que l’opció prioritària és que els governs català i aragonès arribin a un acord, però que en cas que no sigui possible el COE triarà entre el projecte d’una comunitat o de l’altra.

“Aquest Comitè ja va triar entre Jaca i Granada una candidatura pels Jocs d’hivern, i entre Sevilla i Madrid pels d’estiu. Però una elecció entre dos seria la segona opció. Anem per la primera, que és que hi hagi acord. En això encara hi segueixo creient”, ha manifestat Blanco. En l’assemblea, s’ha aprovat per unanimitat continuar dialogant per a formar una candidatura conjunta que impliqui a Catalunya i l’Aragó, però també que una assemblea extraordinària del COE pugui votar entre el projecte d’una comunitat i l’altra si no hi ha acord.

Blanco ha afirmat que seria “millor” una candidatura conjunta però ha destacat que, en qualsevol cas, la decisió de presentar-ne una en solitari correspon als governs de Catalunya i l’Aragó. Per ara, aquest dimecres, el president del COE traslladarà al president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, les decisions que s’han pres en l’assemblea i li demanarà més temps per concretar la candidatura.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides