USPAC diu que Interior va permetre que el metge denunciat per abusos actués durant un any

El sindicat professional dels Mossos d'Esquadra "demana el cessament immediat de tots els responsables"

Agent dels Mossos d'Esquadra
Agent dels Mossos d'Esquadra

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) denuncia que el Departament d’Interior de la Generalitat tenia coneixement de denúncies per suposats abusos sexuals d’un metge a agents femenines del cos des del juny de l’any passat, i que no ha separat del servei el metge denunciat fins pràcticament un any després. El sindicat professional de la policia de Catalunya afirma que aquest dimarts s’ha fet un Consell de la Policia extraordinari i que el secretari general d’Interior, Oriol Amoròs, s’ha limitat a defensar la seva actuació en aquest afer i la del departament que dirigeix el conseller Joan Ignasi Elena.

Segons USPACAmoròs ha reconegut que tenien coneixement dels presumptes abusos per part del metge a mosses d’esquadra des del juny del 2021, però que no van fer cap actuació fins al novembre del mateix any, quan es va decidir que “no visites dones” i se li obrís un expedient disciplinari.

El sindicat explica que el gener del 2022, Interior va tenir coneixement d’un altre suposat cas d’abusos sexuals, però que no és fins a l’abril d’aquest any quan, davant el fet que “no es pot descartar que altres dones puguin ser ateses” pel metge denunciat, Interior adopta la mesura de “que el metge visiti amb cita prèvia”, una decisió qualificada de “sorprenent” per part d’USPAC.

USPAC lamenta que malgrat tenir coneixement que el metge denunciat estava imputat des del juny del 2021 per presumptes casos d’abusos sexuals, no ha estat fins al maig del 2022 que Interior ha adoptat la mesura cautelar de suspensió de sou i feina, tenint en compte el fet que no es pot “garantir que hi hagi més mosses abusades durant aquest temps”, segons paraules textuals del secretari general d’Interior.

Davant aquests fets, USPAC “demana el cessament immediat de tots els responsables” de permetre que el metge denunciat des de fa un any, no hagi estat suspès de feina fins un any després de la primera denúncia. El sindicat diu que davant el fet que ni Amoròs ni cap altre responsable d’Interior ha dimitit pel cas, haurà de ser el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui haurà de decidir que fa: “o posar-se al costat de les mosses abusades; o bé, ser còmplice de la inacció del departament i protegir aquest tipus de conductes”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.