El govern català envia un qüestionari a les escoles sobre el compliment del decret del català

Educació adreça set preguntes i instruccions sense percentatges el dia que s’exhaureix el termini per executar la sentència del 25% en castellà

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

El Departament d’Educació de la Generalitat ha enviat aquest dimarts al matí a les escoles un document per correu electrònic amb instruccions i accés a un qüestionari, el dia que s’exhaureix el termini que li va marcar la justícia perquè executi de manera efectiva la sentència que obliga les escoles a impartir almenys un 25% de les classes en castellà.

Juntament amb el qüestionari, que consta de set preguntes, la Generalitat informa els centres docents que en cas de respondre-les positivament totes, comptat amb l’assessorament de la Inspecció d’Educació, es considerat vàlid i ajustat a la normativa vigent el seu projecte lingüístic.

Si alguna resposta és negativa, s’informa el centre que disposa del curs 2022-2023 de marge per modificar el seu projecte. El termini per respondre el qüestionari s’exhaureix el 30 de juny.

Entre altres qüestions, la Generalitat pregunta a les escoles si el projecte evita l’ús de percentatges en l’ensenyament i l’ús de les llengües, i si preveu que el català sigui la llengua vehicular normalment i d’ús normal en l’acollida a un alumne nouvingut. També pregunta si el projecte contempla l’ús curricular del castellà i el català i si ha tingut en compte la realitat sociolingüística del centre.

El decret aprovat aquest dilluns pel govern català indica que el conseller Josep Gonzàlez-Cambray, signant del document enviat a les escoles, és el responsable últim davant la llei sobre l’adequació normativa dels projectes lingüístics, que valida Educació.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari