El secretari de Difusió, de festa amb directors i estrelles dels mitjans als quals reparteix milions d’euros

Jofre Llombart va compartir una trobada lúdica amb els directors de ‘La Vanguardia’, ‘ARA’, ‘RAC1’ i ‘eldiario.es’ i els presentadors Jordi Basté, Lídia Heredia i Laura Rosel

Laura Rosel, Jofre Llombart i Jordi Basté, fent-se un 'selfie' el passat 14 de maig en una trobada d'amics a L'Ametlla de Mar

Aquest dilluns 16 de maig es va fer pública la Memòria de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional que insereixen els diferents departaments de la Generalitat als mitjans de comunicació corresponent a l’any 2021. Aquesta comissió la presideix el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Jofre Llombart. La Memòria recull que la secretaria que presideix Llombart va repartir l’any passat 35,7 milions d’euros en anuncis i campanyes oficials als mitjans de comunicació. Un bon pessic d’aquests milions va anar a parar a La Vanguardia, RAC1, ARA i eldiarios.es. Tres dies abans que es fes pública aquesta Memòria, el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana va compartir un dinar lúdic organitzat pel periodista Josep Martí i Blanch a la seva casa de l’Ametlla de Mar amb els directors de La Vanguardia, Jordi Juan, l’ARA, Esther Vera, i eldiario.es, Neus Tomàs, i amb els presentadors dels programes matinals de TV3, Lídia Heredia, Catalunya Ràdio, Laura Rosel, i RAC1, Jordi Basté.

El periodista Francesc Marc Àlvaro ha deixat una bona mostra gràfica d’aquest dinar al seu perfil d’Instagram. Hi va penjar vuit fotografies, amb selfies amb els participants a la trobada, en les quals també hi surten el fins fa poc director de TV3, Vicent Sanchis, la directora adjunta de La Vanguardia, Lola García, i el col·laborador d’El País Jordi Amat. En aquesta col·lecció d’imatges no hi apareix Jofre Llombart, però sí que va circular una fotografia seva en aquesta festa, acompanyat de Jordi Basté i Laura Rosel. Es va poder veure durant 24 hores en l’apartat per stories dels Instagrams de Basté, Rosel i Llombart. Una captura de pantalla ha permès a EL TRIANGLE obtenir la fotografia amb què il·lustrem aquesta informació. S’hi veu d’esquerra a dreta Rosel, Llombart i Basté i dalt del cap de tots tres hi ha un text on s’hi llegeix “Què faríeu sense mi? Love you”.

El 2021, el departament que dirigeix Jofre Llombart va posar publicitat institucional a La Vanguardia per valor de 1.496.581 euros, a RAC1 i RAC105, per 2.292.597 euros. Aquests mitjans, que formen part del grup Godó, van rebre en conjunt, doncs, 3.789.178 euros. La Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana va pagar 416.370 euros al diari ARA i 1.547.172 euros a la seva edició digital perquè inserissin anuncis oficials. Entre l’edició impresa i la digital, l’ARA va rebre 1.963.542 euros gràcies a la publicitat institucional de la Generalitat. A eldiario.es hi van anar menys diners: 136.378 euros.

Pel que fa a les emissores de la Generalitat, TV3 va rebre 3.514.205 euros per les campanyes de publicitat del govern català el 2021. Catalunya Ràdio en va inserir per valor de 749.620 euros.

De tots els presents a la trobada festiva en què va participar Jofre Llombart el passat dissabte qui més podria queixar-se del tracte rebut per la secretaria que dirigeix és Jordi Juan. La Vanguardia va rebre, el 2021, 1,2 milions d’euros menys en publicitat institucional que el 2020. En canvi, RAC1, va rebre 156.847 euros més. Jofre Llombart era el subdirector de RAC1 abans del seu nomenament com a secretari de Difusió i Acció Ciutadana de la Generalitat el juliol passat.

Què farien sense ell?

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides