Terradellas desvincula Puigdemont dels emissaris russos

L'excap de relacions internacionals de CDC assegura que l'expresident no es va prendre "seriosament" els oferiments

L'exresponsable de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas

L’exresponsable de relacions internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Víctor Terradellas, ha reconegut aquest dimecres davant del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona que ell i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont van mantenir dues reunions amb uns “emissaris de l’entorn del Govern rus” l’octubre del 2017, just abans de la declaració unilateral d’independència, però ha desvinculat Puigdemont de la iniciativa.

Durant la declaració de Terradellas com a investigat per les presumptes subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona a entitats properes a CDC, el jutge Joaquín Aguirre li ha preguntat sobre els missatges interceptats al seu mòbil respecte a les trobades, i Terradellas ha assegurat que va actuar “per pròpia iniciativa”, no per encàrrec de Puigdemont ni de “ningú”. L’exmembre de CDC també ha explicat que l’expresident català no es va prendre “seriosament” els oferiments dels russos i que l’enviament de 10.000 soldats li va semblar una “broma de mal gust”.

Respecte a la causa del judici, Terradellas ha negat que les suposades subvencions irregulars de la Diputació a la Fundació Igman i a l’ONG CatMon servissin per finançar de manera opaca a CDC. També ha assegurat que CatMon no era “una rentadora de diners pel procés” sobiranista i ha assenyalat que, en tot cas, el responsable dels assumptes financers de l’ONG i del cobrament de les subvencions era l’actual diputat de Junts al Parlament Francesc de Dalmases.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.