Puigdemont es va reunir amb un diplomàtic rus la vigília del 27-O

Terradellas, exdirigent de CDC, el considerava un “emissari de Putin”

Puigdemont, al Parlament
Puigdemont, al Parlament

Carles Puigdemont es va reunir amb Nikolai Sadovnikov, un diplomàtic rus, el 26 d’octubre del 2017, el dia abans que els grups de la majoria independentista del Parlament de Catalunya aprovessin la declaració d’independència que havien signat el 10 d’octubre, publica El Periódico a partir d’una investigació conjunta amb les plataformes OCCRP, Istories i Bellingcat, i els mitjans Irpimèdia i Il Fatto.

La vigília d’aquella pseudo-DUI, a la qual seguiria la destitució del govern català amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, Sadovnikov es va trobar amb Puigdemont a la Casa dels Canonges, acompanyat per un altre ciutadà rus que s’havia trobat amb Puigdemont dies abans, Sergei Motin, i de Jordi Sardà Bonvehí, un català implicat en una presumpta estafa amb una operació de venda de gas a Ucraïna, detalla la mateixa informació.

Aquesta investigació revela que Víctor Terradellas, en missatges de Whatsapp enviats a Puigdemont, considerava Sadovnikov un “emissari de Putin”, i que, en altres missatges de mòbil, deia que “crec que són mafiosos. On és la diferència entre màfia i poder polític?”.

“Som a la porta de Palau. Ens has de rebre”, va comunicar Terradellas, exsecretari general de relacions internacionals de Convergència, a l’aleshores president de la Generalitat, que va respondre “Pugeu a Canonges”. Durant la trobada es va oferir a Puigdemont suport econòmic -milions de dòlars- i militar -uns 10.000 soldats-, afegeix El Periódico.

Aquesta informació explica que la contrapartida demanada per Rússia a canvi era una legislació favorable a un sistema de criptomonedes en una Catalunya independent i promoure el mercat de moneda virtual. Malgrat que no es va concretar res llavors, Terradelles, a través de Sardà, va seguir en contacte amb Sadovnikov i va gestionar una transferència de bitcoins.

El suposat emissari de Putin, segons els periodistes que han investigat aquest contacte rus de Puigdemont i Terradellas, apareix en un informe d’un servei secret com un “intermediari oficiós de Moscou” a Síria i l’Iran, però ell nega haver treballat mai per al Kremlin, haver tingut res a veure amb política catalana i tenir interès en Catalunya.

(Visited 149 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari