Terradellas va reunir-se amb l’emissari rus a Moscou després de la pseudo-DUI

El col·laborador de Puigdemont i Sardà Bonvehí van mantenir contactes amb Sadovnikov fins al 2018

Víctor Terradellas, president de CATmón
Víctor Terradellas, president de CATmón

Els contactes entre l’exdiplomàtic rus Nikolai Sadovnikov, que es va reunir a la Casa dels Canonges amb Carles Puigdemont la vigília del 27-O del 2017, i l’exdirigent convergent Víctor Terradellas, col·laborador de Puigdemont, es van mantenir almenys fins al maig del 2018, quan Terradellas va ser detingut, revela aquest dimarts El Periódico. Fonts de la diplomàcia italiana citades per aquesta informació indiquen que Sadovnikov, a qui Terradellas considerava un emissari de Vladimir Putin, va ser assessor del Ministeri d’Afers Exteriors rus precisament fins al 2018.

Entre els missatges que es van adreçar Terradellas i l’empresari connectat amb Rússia Jordi Sardà Bonvehí aquell any, un es refereix al que sembla la imminent arribada a l’emissari rus -“Nikolai arriba a les 22:40”-, però aquest viatge no ha estat acreditat, ni s’especifica on arribava. A més, Sardà Bonvehí va comentar a Terradellas que “quan sigui amb ell a Moscou he de concretar”, el maig del 2018, últim mes en el qual consten contactes.

Després que El Periódico, aquest dilluns, publiqués detalls de la reunió que Puigdemont va mantenir amb Sadovnikov el 26 d’octubre del 2017, a partir d’una investigació conjunta amb les plataformes OCCRP, Istories i Bellingcat, i els mitjans Irpimèdia i Il Fatto, l’expresident català i eurodiputat de Junts ha reconegut que la trobada va tenir lloc, però ha negat el contingut que descriuen aquests mitjans.

Una qüestió destacada és la de les criptomonedes. Segons ha publicat El Periódico aquest dilluns,la contrapartida demanada per Rússia a canvi de facilitar ajuda econòmica i militar a una Catalunya independent era una legislació favorable a un sistema de criptomonedes i promoure el mercat de moneda virtual.

Aquest dimarts, el mateix diari publica una resposta, sobre un traspàs de bitcoins, de Terradellas a Sardà Bonvehí: “Sí, una peça més de l’engranatge que sou l’equip de Nikolai». Jo (amb la teva ajuda) farem això d’aquí […]. Per cert, que segur que cometrem errors i hauràs de tenir paciència”. I, a més, va dir: “Heu fet la trans? Digues-me alguna cosa”. “Ja saps que som una mica maquiavèl·lics (Nikolai gaudeix sorprenent la gent)”, va respondre Sardà Bonvehí sobre Sadovnikov, segons aquesta informació.

Pel que fa als viatges a Moscou de Terradellas, el darrer que se cita en aquestes converses correspon a l’abril del 2018. En concret, l’exdirigent convergent parlava dels preparatius. Terradellas compareix davant el jutge Joaquín Aguirre sobre el seu paper com a gestor de l’entitat CatMón en una causa on també s’inclou la conversa on parla del suposat oferiment de 10.000 soldats per part de Rússia.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari