L’oficina de Puigdemont admet la reunió amb el diplomàtic rus

Fonts de l'oficina asseguren que l'expresident va rebutjar els oferiments per "inconvenients i poc creïbles"

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

Foto: @carlespuigdemont

L’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha admès que el líder de Junts va reunir-se amb un diplomàtic rus suposadament de l’entorn del president Vladímir Putin el 27 d’octubre del 2017, el dia abans de la declaració unilateral d’independència. Tal com ha avançat El Periódico, Puigdemont va trobar-se amb Nikolai Sadovnikov, un “emissari de Putin” segons l’exsecretari de relacions internacionals de Convergència, Víctor Terradellas, qui va organitzar la trobada.

També van assistir a la reunió el rus Sergei Motin i l’empresari català Jordi Sardà Bonvehí. Durant aquesta, els russos van oferir ajuda econòmica i militar a Puigdemont per a la independència de Catalunya, a canvi d’implantar una legislació favorable a les criptomonedes. Fonts de l’oficina de l’expresident han assegurat a l’ACN que el líder de Junts va rebutjar els oferiments per ser “inconvenients i poc creïbles”.

“En aquell moment ja s’havia decidit fer una declaració d’independència sense esperar cap mena de reconeixement internacional”, han remarcat les mateixes fonts, que també han negat que Puigdemont encarregués la trobada. En aquest sentit, han asseverat que les gestions que va fer Terradellas van ser “iniciativa i responsabilitat únicament seva”.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari