Borràs defensa ara mantenir les llicències per edat ja autoritzades

El Parlament ha començat a fer-se càrrec de les 12 darreres sol·licituds, aturades fins ara

La Mesa del Parlament en un Ple de maig
La Mesa del Parlament en un Ple de maig

Foto: @parlamentcat

El Parlament de Catalunya ha començat a pagar les 12 llicències per edat que estaven aturades des que es va conèixer que la Cambra destinava 1,7 milions d’euros anuals a remunerar funcionaris majors de 60 anys que continuaven cobrant sense treballar. La comissió d’Afers Institucionals de la Cambra va acordar la supressió d’aquest privilegi, també en el cas de les sol·licituds pendents de resolució, i els lletrats del Parlament van fer un informe avalant la mesura però, segons ha avançat l’Ara, la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, defensa que les llicències autoritzades no es poden tocar perquè podria haver-hi denúncies contra el Parlament.

Malgrat que l’informe dels lletrats no ho anomena, Borràs assegura que es tracta de “drets automàtics” i “consolidats”, i creu que la supressió de les llicències s’ha d’aplicar en un “futur”, de manera que els treballadors que van demanar-la quan estava vigent puguin gaudir del privilegi. Aquesta decisió ha comptat amb el suport de Junts i ERC. La secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula (JxCat), ha considerat que “no és just establir un règim retroactiu respecte als que estan gaudint de la llicència”, mentre que la vicepresidenta de la Mesa, Alba Vergés (ERC), ha demanat temps per negociar amb els funcionaris, ja que tocar les llicències “afecta directament la vida de les persones”.

El PSC i la CUP són les úniques formacions que s’han manifestat a favor de revocar-les. Segons explica el mitjà citat, en l’acta de la Mesa del 22 de març consta també que la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp (PSC), afirma que “les llicències autoritzades que tenien els efectes diferits són revocables i no s’haurien de concedir”, alhora que aposta per un règim de compensacions pel que fa a les 21 vigents. Per la seva banda, el secretari tercer de la Mesa, Carles Riera (CUP), defensa acabar amb totes les llicències, però després d’una “negociació col·lectiva” amb els treballadors.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari