El Parlament paga 1,7 ME anuals a 21 extreballadors

El règim de la llicència per edat poden gaudir-lo funcionaris de més de 60 anys des del 2008

Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya està destinant 1,7 milions d’euros cada any a pagar a 21 funcionaris que ja no hi treballen, segons ha revelat el diari Ara. Aquests exempleats de la cambra catalana es van acollir a la llicència per edat, un règim implantat el 2008 quan el president del Parlament era Ernest Benach (ERC).

Els 21 treballadors públics actualment acollits a aquest règim perceben sous d’entre 56.000 i 140.000 euros anuals. Entre els actuals perceptors hi ha dos exsecretaris generals o excaps de departament, que cobren 10.000 euros al més, mentre que els imports més modestos corresponen a uixers auxiliars o telefonistes, que tenen sous de 3.800 euros mensuals.

Alguns d’aquests extreballadors del Parlament, per tant, superen els emoluments dels membres del govern de la Generalitat, ja que els consellers cobren 115.000 euros cada any i el president, Pere Aragonès, 130.000.

A la llicència d’edat s’hi poden acollir treballadors amb més de 15 anys de trajectòria a la cambra i més de 60 anys, de manera que cobren durant cinc anys sense treballar fins que es jubilin.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, el sou de la qual és de 155.000 euros anuals, ha afirmat, durant una entrevista concedida aquest dilluns a TV3, que ja s’ha “corregit” la llicència d’edat, i ha defensat no se suprimeixi totalment adduint que s’ha negociat amb els treballadors.

D’altra banda, Borràs ha anunciat que renovarà l’òrgan de garantia de transparència del Parlament, després de la dimissió dels seus tres membres, i que el diari Ara hagi denunciat nou mesos de traves en el procés per obtenir la informació demanada a la cambra. Segons el mateix rotatiu, el canvi s’efectua arran d’aquest cas.

(Visited 244 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari