Cambray acusa els sindicats educatius de no voler arribar a un acord

El conseller afirma que Educació no s'ha aixecat de la taula i que són els representants dels mestres qui "deixen la cadira buida"

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Foto: @educaciocat

El titular del Departament d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha recriminat als sindicats de mestres que s’hagin aixecat de les negociacions, i ha assenyalat que no s’han presentat a les últimes set taules sindicals convocades. En una entrevista a RAC1, Cambray ha afirmat que “nosaltres (el Departament) no trenquem res” i que “qui no es presenta a les últimes set meses és que segurament no vol un acord”.

“Des del febrer que no venen a parlar. Deixen la cadira buida i diuen que volen diàleg”, ha criticat el conseller, que ha afegit que “com tot a la vida, el que dius i el que fas han de coincidir” i ha assegurat que els sindicats “no volen un acord”. Respecte a les demandes dels representants dels mestres, Cambray ha comentat que ja es compleixen moltes de les demandes “històriques” dels docents i ha insistit que “tot alhora no ho podem fer”.

“Hem reduït ràtios a infantil 3, hem establert la gratuïtat d’infantil 2, no concertem centres que segreguen per sexe, hem retornat el complement de direcció i els mestres de la concertada poden tornar a fer prejubilacions”, ha exemplificat el conseller, que ha afirmat que van “calendaritzar” les propostes exposades pels docents durant la vaga del mes passat.

En relació amb l’escridassada que va rebre Cambray a principis d’aquesta setmana, durant un acte a la Universitat de Barcelona, el titular d’Educació ha lamentat “les imatges de persones violentes” i ha assenyalat que “no representen els nostres mestres”: “No són actituds pròpies del que representa ser mestre, no són tolerables. És una manca de respecte i també un mal exemple per als alumnes. Aquests boicots no m’aturaran“, ha asseverat.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari