Milers de professionals de l’educació demanen la dimissió de Cambray

La reunió entre els sindicats i el conseller ha acabat sense acord, de manera que es manté la vaga

Primera jornada de vaga dels sindicats d'educació

Foto: @USTECSTEs

La primera jornada de la vaga convocada pels sindicats de professors d’escoles i d’instituts públics ha col·lapsat el centre de Barcelona. La mobilització, que ha començat a les 11:30h a Jardinets de Gràcia i ha acabat a les portes del Departament d’Educació, ha tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal i ha causat afectacions en diversos carrers del centre de la ciutat com Muntaner o la Via Augusta. Les consignes que més s’han sentit reclamaven la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, a qui han qualificat d’“incompetent” i de “petit dictador”.

Sota el lema “Prou imposicions! Prou retallades! Per una educació pública de qualitat”, la manifestació dels sindicats USTEC-STEs, UGT, CCOO, Aspepc, Intersindical, CGT i USOC contra les polítiques de la conselleria que lidera Cambray ha aglutinat 22.000 persones, segons les dades de la Guàrdia Urbana. Les organitzacions convocants han assegurat que es tracta de la mobilització més multitudinària que s’ha donat en l’àmbit educatiu durant els darrers anys, i han xifrat en un 70% -segons USTEC- els docents que han seguit la vaga. Per la seva banda, el Departament ha indicat que el seguiment de la convocatòria ha estat d’un 31%.

La capçalera de la manifestació ha arribat a la seu d’Educació, situada a la Via Augusta de Barcelona, cap a les 13:30h, on un dispositiu d’agents dels Mossos d’Esquadra custodiava l’edifici. Sota el crit de “Som docents, no delinqüents”, els manifestants han mostrat el seu rebuig a la presència policial, i s’han mantingut a les portes del Departament mentre una delegació sindical accedia a l’interior per reunir-se amb el conseller, després que ell mateix ho hagi sol·licitat.

La trobada amb el titular d’Educació, a la qual hi han assistit set persones, una en representació de cada sindicat, ha durat al voltant d’una hora i ha acabat sense que s’arribi a cap acord. Les organitzacions de treballadors han assegurat que Cambray manté una actitud immobilista i no el consideren un interlocutor vàlid, motiu pel qual han demanat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, faci de mediador. Els sindicats han fet una crida a continuar demà amb la vaga i a tornar a manifestar-se als carrers.

 

(Visited 217 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari