Podemos s’alinea amb l’independentisme i demana que “rodin els caps” pel Catalangate

Echenique acusa la ministra Robles de justificar "un espionatge massiu a advocats, activistes i representants públics"

El portaveu del grup d'Unidas Podemos al Congrés, Pablo Echenique

Foto: @Congreso_Es

Unidas Podemos, el soci de govern de l’Executiu de Pedro Sánchez, s’ha sumat a les peticions de l’independentisme i ha reclamat aquest dimecres que es produeixin dimissions pel cas del Catalangate. El portaveu de Podemos al Congrés, Pablo Echenique, no ha demanat la renúncia de la ministra de Defensa, Margarita Robles, com ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però sí que ha considerat que cal que “rodin els caps” dels responsables del presumpte espionatge a figures de l’independentisme català.

Echenique ha mostrat “estupefacció” davant les declaracions de la ministra de Defensa, en les quals preguntava retòricament “què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució” i “declara la independència”, i l’ha acusat d’excusar l’espionatge. “Robles ha justificat un espionatge massiu a advocats, activistes i representants públics en seu parlamentària”, ha comentat el portaveu de Podemos, que ha considerat que “ningú ha de defensar ni justificar en democràcia, a més a més per motius polítics, l’espionatge massiu com el que s’ha produït amb Pegasus”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari d’Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens, ha comparat Robles amb l’exministre del PP Jorge Fernández Díaz, actualment investigat pel cas Kitchen: “Avui Fernández Díaz ha tornat al Congrés dels Diputats reencarnat en Margarita Robles”, ha piulat a Twitter. Asens també ha criticat el posicionament dels socialistes i ha assenyalat “al Congrés el PSOE avala l’espionatge de Pegasus mentre que al Parlament el PSC el vol portar als tribunals. Però, en què quedem?”.

El presumpte espionatge ha alineat els socis de govern de Sánchez amb els partits independentistes del Congrés –ERC, JxCat, la CUP, EH Bildu i BNG– i amb Compromís i Más País, els quals s’han dirigit a la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, per demanar que el Congrés emprengui accions legals, com ha fet el Parlament de Catalunya. Els portaveus de les formacions també han plantejat a Batet l’obertura d’una investigació exhaustiva sobre les escoltes a alguns diputats que s’han produït.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari