El Parlament aprova portar l’afer Pegasus als tribunals

El PSC i els comuns donen suport a la iniciativa

Ferran Pedret (PSC), secretari primer de la Mesa
Ferran Pedret (PSC), secretari primer de la Mesa

El Parlament de Catalunya ha aprovat amb una àmplia majoria portar als tribunals els suposats casos de ciberespionatge amb el programa Pegasus patits, segons una investigació de Citizen Lab publicada per The New Yorker, per figures de l’independentisme.

La mesura ha rebut el vot favorable en el ple d’aquest dimecres dels tres partits independentistes, Junts, ERC i la CUP, i també dels dos partits que formen part del govern d’Espanya, el PSC i En Comú Podem. En total, 112 vots favorables i 17 en contra, aquests darrers corresponents als diputats de Vox, Cs i el PP.

La Mesa del Parlament havia impulsat aquest dimarts la denúncia gràcies als vots d’ERC, el PSC i Junts. Els socialistes han defensat el seu vot favorable adduint que són partidaris de les iniciatives dirigides a esclarir els casos d’espionatge polític.

En aquest sentit, Ferran Pedret, secretari primer de la Mesa i diputat del PSC, ha citat el cas de la documentació interceptada per la Policia Nacional abans que els Mossos la destruïssin a la incineradora de Sant Adrià de Besòs, que els jutjats van arxivar.

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, per la seva part, ha responsabilitzat de l’espionatge a l’”Estat profund” que, segons ella, “s’ha emancipat del control polític”, i no l’”Estat de dret”.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari