Aragonès diu que Robles no pot seguir com a ministra de Defensa

El cap de l'Executiu català considera que les declaracions de la ministra la "incapaciten políticament"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @parlamentcat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat contra la ministra de Defensa, Margarita Robles, arran de les seves declaracions sobre el conegut com a Catalangate. Robles, al Congrés dels Diputats, ha preguntat retòricament a la diputada cupaire Mireia Vehí “què ha de fer un Estat, què ha de fer un Govern quan algú vulnera la Constitució, quan algú declara la independència?”, unes declaracions que Aragonès ha considerat “extremadament greus” perquè considera que justifiquen el presumpte espionatge a figures de l’independentisme.

“Avui hem vist unes declaracions d’una ministra de Defensa que la incapaciten políticament per seguir en aquest càrrec i per gestionar el que és el pitjor escàndol d’espionatge de les darreres dècades”, ha manifestat el cap de l’Executiu català, que ha exigit a Robles “assumir responsabilitats”. “Ho ha de fer perquè el CNI estava sota la seva responsabilitat, si no ho sabia per incompetent i si ho sabia per actuar vulnerant els principis democràtics més bàsics”, ha afegit Aragonès.

El president català ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que desclassifiqui la documentació “sobre a qui ha ordenat això, qui ho va decidir i sota quina empara”, i ha considerat “imprescindible que hi hagi transparència” i s’arribi “fins al final”. En aquest sentit, el líder de l’Executiu espanyol ha assegurat que la voluntat del Govern central és “esclarir els fets i fer-ho amb transparència, objectivitat, retiment de comptes i atenint-nos a la legalitat”.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari