Catalangate: Bolaños ofereix una investigació interna al CNI “insuficient” per a Vilagrà

“Aquesta visita no normalitza les relacions ni els garanteix el suport parlamentari”, ha assegurat la consellera de Presidència

Félix Bolaños i Laura Vilagrà, mans dretes de Pedro Sánchez i Pere Aragonès (Ministeri de Presidència)
Félix Bolaños i Laura Vilagrà, mans dretes de Pedro Sánchez i Pere Aragonès (Ministeri de Presidència).

Félix Bolaños, ministre de Presidència i mà dreta de Pedro Sánchez, ha ofert iniciar una investigació interna al CNI, una altra del Defensor del Poble, la desclassificació d’informació confidencial per enviar-la als tribunals i la reobertura de la comissió de secrets oficials al Congrés dels Diputats. Tot això per esclarir el Catalangate, cas de suposat espionatge a més de 60 polítics i membres de la societat civil de Catalunya mitjançant el programa israelià, Pegasus. “Més que explicacions, he vingut més a donar solucions”, ha explicat Bolaños.

La relació entre els socis de la investidura seguirà congelada. La consellera de Presidència i persona de confiança de Pere Aragonès, Laura Vilagrà, ha titllat les propostes “d’insuficients”. “No tenim les respostes que esperàvem”, ha destacat.

“Vagues, inconcretes i de resultats incerts”

Vilagrà ha assegurat que les accions ofertes són “vagues, inconcretes i de resultats incerts”. Qui està darrere d’aquest espionatge massiu? Qui el va ordenar i per què? Era conscient l’Executiu de Pedro Sánchez de tot això? Què ha passat amb tota la informació obtinguda mitjançant l’espionatge? Hi haurà dimissions? Aquestes són algunes de les qüestions que encara no s’han respost i interessen a ERC. “No pot ser que hi hagi tantes preguntes damunt de la taula. No dubtem que el Govern ho sap”, ha declarat Vilagrà.

Esquerra Republicana ha exigit explicacions explícites per vendre a l’independentisme per evidenciar la importància de la crisi oberta per l’espionatge mitjançant el ‘programari’ israelià Pegasus. No ha agradat en la Generalitat que la investigació proposada al CNI sigui interna. Consideren que aquest fet amenaça amb obviar gran part de la informació del cas.

La primera confrontació podria tenir lloc aquesta setmana a la votació del reial decret amb el pla de xoc contra les conseqüències econòmiques de la Guerra d’Ucraïna. “El Govern sap que la nostra reacció no és un fanal. Aquesta visita no normalitza les relacions ni els garanteix el suport parlamentari”, ha advertit la consellera.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari