Mor el bisbe de Girona, Francesc Pardo, als 75 anys

El mandatari eclesiàstic ja havia presentat la seva renúncia al Papa Francesc per “jubilar-se” i treballar com un capellà més a la capital gironina

Francesc Pardo, bisbe de Girona (Ajuntament de Torrelles de Foix)
Francesc Pardo, bisbe de Girona (Ajuntament de Torrelles de Foix).

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha mort als 75 anys després d’haver lliurat la seva carta de renúncia al Papa Francesc per “jubilar-se” i viure a la ciutat com un capellà més, ajudant a les parròquies que el necessitessin davant l’escassetat de professionals eclesiàstics. El dijous, 31 de març, el mandatari, reconegut per ser afable, catalanista i conservador, ha dit adeu per complicacions derivades d’una llaga a l’estómac després d’un mes a l’hospital Josep Trueta de la capital gironina.

Pardo va néixer a Torrelles de Foix (Alt Penedès) el 26 de juny del 1946. Va ser ordenat cura el 13 de maig del 1973 a la basílica de Santa Maria de Vilafranca. Sempre es va mantenir molt unit a la seva terra, a la qual esmentava en totes les ocasions que podia. Per això, en 2017 Torrelles de Foix li va nomenar fill predilecte del municipi i es va convertir en el primer habitant del poble que rebia aquesta distinció.

De Barcelona a Girona pel Papa Benet XVI

Va començar la seva carrera eclesiàstica a l’arxidiòcesi de Barcelona, on va ostentar diversos càrrecs a Vilafranca, la comarca de l’Anoia i Granollers, entre d’altres. El 2004 es va convertir en el vicari general de pastoral i delegat d’economia del bisbat de Terrassa mentre mantenia la seva labor com a capellà de Granollers.

El 16 de juliol del 2008, el Papa Benet XVI li va nomenar bisbe de Girona per substituir a Carles Soler, que acabava de jubilar-se. Pardo va rebre l’ordenació episcopal a la Catedral de Girona el 19 d’octubre del 2008 davant unes 2.000 persones i va prendre possessió de la diòcesi. En la seva primera al·locució com a bisbe de Girona, va fer referència al cristianisme social, destacant la importància que tenien “l’acció caritativa i social”, “la catequesi” i “les celebracions de la fe”.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari