Collboni està obert a fer un govern de coalició que no sumi majoria i veu possible pactar a l’estiu

L'alcalde espera reprendre converses després del 12-M i diu que l'acord pressupostari amb ERC "dibuixa un camí"

Jaume Collboni

L’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, està obert a fer un govern de coalició encara que aquest no sumi majoria, és a dir, no arribi als 21 regidors -el PSC en té 10- que requereixen les votacions del ple. Així ho apunta en una entrevista a El Periódico on també afirma que espera reprendre converses després del 12-M i que veu possible pactar a l’estiu, un període que diu és “hàbil” per fer pactes.

Collboni defensa que l’acord pressupostari amb ERC “dibuixa un camí” que és “coherent amb la prioritat de formar un govern progressista”. Sobre TriasxBCN i BComú, veu “molt irresponsable” que facin “pinça” en contra de l’executiu: “Trias i Colau ni governen, ni deixen governar”.

L’alcalde afirma que “no estem sols: tindrem pressupostos i governarem. Entenc que estem en període electoral i que hagin de fer una reflexió interna, però els crido a la reflexió”.

30% i lloguer
D’altra banda, a l’entrevista l’alcalde diu sobre la regulació dels lloguers que al fer-la “s’havien d’haver previst totes les conseqüències”. “Efectivament, que l’objectiu sigui encomiable no garanteix un bon resultat”, comenta. De fet, justifica el retard de la reformulació de la reserva del 30% per a habitatge protegit per assegurar-se que és “eficaç i sense contraindicacions”.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari