La inflació creix una dècima a l’abril i l’IPC avançat s’enfila fins al 3,3%

L'INE atribueix la pujada dels preus a l'encariment del gas, l'alimentació i l'electricitat

Clients comprant fruita en una parada del Mercat del Lleó de Girona (ACN, Aleix Freixas)

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha augmentat una dècima a l’abril en comparació amb el mes de març (3,2%) i s’ha situat en el 3,3% a Espanya, segons l’indicador avançat de la inflació que ha detallat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i que recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Aquesta evolució, segons l’INE, va lligada “principalment” a la pujada dels preus del gas, que un any enrere es va rebaixar, i de l’alimentació, i “en menor mesura”, a l’electricitat, perquè els valors van recular, per bé que menys que en el mateix període del 2023.

D’altra banda, l’organisme públic ha estimat la inflació subjacent, que no inclou els aliments no elaborats i els productes energètics, en el 2,9%, quatre dècimes menys que al març.

A més, l’evolució de la taxa mensual dels preus de consum a l’abril respecte al març ha estat del 0,7%. Pel que fa a la variació anual de l’Índex de Preus de Consum Amortitzats (IPCA), s’ha situat en el 3,4%, una dècima per sobre del mes anterior, mentre que la variació mensual prevista s’ha xifrat en el 0,6%, afegeix la mateixa informació.

L’INE ha anunciat que les dades definitives de l’IPC corresponent al mes d’abril es publicaran el 14 de maig.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari