Acusats en la trama de corrupció de Ciutat Vella pacten penes inferiors

La fiscalia, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat rebaixen la petició de càstig a 15 dels 23 acusats, vuit funcionaris

Judici per la concessió irregular de llicències a Ciutat Vella

La Fiscalia ha rebaixat la sol·licitud de penes a la trama de corrupció urbanística de pisos turístics al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Així, ha retirat l’acusació contra tres encausades i ha pactat la reducció de penes amb 15 processats més. Els altres cinc acusats no han acceptat el pacte.

Un dels principals investigats, un enginyer que feia d’intermediari entre propietaris de pisos i funcionaris d’urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona ha acceptat 4 anys i 3 mesos de presó, i el cap dels serveis tècnics de Ciutat Vella ha acceptat 2 anys i 7 mesos, a més de multes i inhabilitació. Generalitat i Ajuntament han acceptat la rebaixa.

El judici contra 23 encausats ha arrencat aquest dijous a l’auditori de la Ciutat de la Justícia. La investigació va arrencar el 2009 després de les denúncies efectuades per la llavors regidora de Ciutat Vella, Itzíar González, i al llarg d’aquests anys el cas ha patit tota mena d’entrebancs.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licitava inicialment penes que oscil·len entre l’any i mig i els 18 anys de presó per a 23 persones, entre les quals vuit funcionaris municipals, a més de propietaris d’habitatges. L’acusació pública atribuïa als encausats delictes de suborn, prevaricació urbanística, falsedat documental, amenaces, infidelitat en la custòdia de documents.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides