CCOO se suma als treballadors de betevé i demana la readmissió dels acomiadats

Els professionals del mitjà públic fan una crida a la ciutadania de cara a la concentració d'aquest dijous 24

Cartell 'Salvem betevé' enganxat sobre el nom de l'empresa municipal que gestiona la cadena local

El sindicat CCOO s’ha posicionat al costat de la plantilla de betevé i ha demanat, a través d’un comunicat, la readmissió dels 21 treballadors acomiadats entre el juliol de l’any passat, quan la direcció en va despatxar 9, i el divendres passat, quan en van ser 12 més. La cadena local, gestionada per Informació i Comunicació de Barcelona (ICB) -una empresa de l’Ajuntament- va decidir suprimir els programes Àrtic, La Família Barris i La Cartellera, amb la conseqüència d’acomiadar part de la plantilla que hi treballava.

“Després de mesos de negociació per aconseguir un conveni que reguli les necessitats de betevé com a mitjà de comunicació públic i, quan les dues parts estaven més a prop que mai d’aconseguir un acord, l’empresa ha aplicat la mesura més dràstica: els acomiadaments”, assenyala el sindicat. CCOO “condemna” la mesura que ha pres el consistori i, a més de demanar “la readmissió immediata dels acomiadats”, reclama que es continuï negociant un conveni col·lectiu que compleixi la voluntat del Comitè d’Empresa: regular la seva activitat “com a mitjà públic en unes condicions justes, sense rebaixes salarials ni retallades de drets laborals”.

Precisament, els treballadors de betevé han convocat una concentració aquest dijous 24 de febrer a la plaça Sant Jaume de Barcelona “per a la defensa de la cultura i el periodisme de proximitat” i “per exigir la readmissió dels acomiadats”. El Comitè, a través de Twitter, ha cridat la ciutadania a sumar-se a la convocatòria i ha reafirmat el seu “no al desmantellament dels serveis públics” com betevé.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari