La direcció de betevé compleix les amenaces i acomiada 12 treballadors més

El Comitè d'Empresa demana la destitució de Sergi Vicente i Carme Ponte i considera "inadmissibles" els acomiadaments

La plantilla de betevé

De res ha servit la voluntat negociadora de la plantilla de betevé. La direcció, finalment, ha complert les amenaces que plantejava als treballadors i ha decidit acomiadar 12 persones aquest divendres, sumant un total de 21 juntament amb els 9 empleats que van despatxar el passat juliol del 2021. Segons ha explicat a EL TRIANGLE el president del Comitè d’Empresa, Roger Matamoros, la intenció de la direcció és “reestructurar la graella”, de manera que han decidit suprimir els programes L’Àrtic, La Família BarrisLa Cartellera i acomiadar diversos treballadors que hi estaven vinculats per tal de “fer un magazín en directe amb les persones d’aquests programes que no han fet fora”.

Això, però, ha assenyalat Matamoros, “no és del tot cert ni té gaire sentit” ja que, d’una banda, alguns dels acomiadats no treballen en cap d’aquests programes que suprimeixen i, de l’altra, es pretén que aquest magazín sigui “cultural i de barris, és a dir, el que ja es feia”. De fet, com indica el president del Comitè, La Família Barris era un programa que s’apropava als barris, i L’ÀrticLa Cartellera eren programes culturals. En la reunió que han mantingut amb el director de betevé, Sergi Vicente, la cap de recursos, Carme Ponte, i la cap de recursos humans, Elena Talens, en la qual s’ha informat al Comitè dels acomiadaments, els representants de la plantilla els han traslladat el seu rebuig a la decisió, la qual han qualificat d'”inadmissible”, i la seva voluntat que siguin destituïts.

La direcció ha pres aquesta decisió després que, el dijous de la setmana passada, la plantilla decidís per un 58% rebutjar la seva última proposta. Aquesta, com va explicar EL TRIANGLE, plantejava retallades en l’àmbit salarial i de condicions laborals i, entre d’altres, pretenia acabar amb les reduccions de jornada que permeten als empleats de l’Ajuntament fer un 60% d’hores i cobrar el 80%, retallar un 5% el sou de la plantilla i congelar-lo des del 2021 fins al 2023, sense aplicar cap increment. “El mateix dia de la votació vam rebre un correu de Vicente on deia que les negociacions s’havien acabat”, ha explicat Matamoros, qui assegura que malgrat les diferències amb la direcció, els treballadors volen continuar negociant: “Hem de fer un conveni -actualment es regeixen pel d’oficines i despatxos- i no volem aixecar-nos de la taula“.

En un comunicat, el director de betevé ha afirmat que la decisió d’acomiadar 12 treballadors ha estat “molt dura” i ha assenyalat que arribar a un acord amb el Comitè “ens hauria permès solucions menys traumàtiques”. Vicente ha insistit en la necessitat de “revertir la dinàmica en què es troba immersa betevé i garantir-ne el futur i rellevància”. Pel Comitè, els 12 nous acomiadaments són “la venjança de l’empresa” per la darrera negativa dels treballadors a la proposta de la direcció i responen a “pràctiques de coacció” contra els empleats “després d’aconseguir per via judicial la internalització com a treballadors públics”. A més, la plantilla assegura que la situació actual del mitjà és responsabilitat de la mala gestió de la direcció actual i del govern de l’Ajuntament de Barcelona, i que la solució a les dificultats econòmiques és augmentar el pressupost de betevé, fet que està en mans del consistori.

 

El Comitè reclama la implicació de l’Ajuntament

La direcció ha informat al Comitè “que no seran les darreres mesures que es prenguin i que, properament, es continuarà amb el pla de xoc”, fet que ha portat la plantilla a demanar que Vicente, Ponte, i tots els membres del Consell d’Administració “siguin destituïts” com a responsables d’aquesta situació. “Davant aquesta greu situació, apel·lem a la implicació directa de l’alcaldessa Ada Colau i del primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni per demanar la readmissió de tots els companys acomiadats i per sol·licitar uns interlocutors vàlids en un procés de negociació de conveni. Creiem que no és viable arribar a un acord donada la incapacitat de gestió i negociació de Carme Ponte i Sergi Vicente”, ha manifestat el Comitè en un comunicat.

Els treballadors de betevé han tractat de reunir-se amb Colau i Collboni en diverses ocasions però, de moment, cap dels dos ha estat disposat a fer-ho ni a intercedir en el conflicte. Segons Matamoros, l’únic partit polític que els ha mostrat el seu suport clarament és la CUP, que va defensar la internalització de la plantilla i amb qui han contactat després de conèixer la notícia dels acomiadaments.

(Visited 291 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari