Max Castellarnau accepta una pena d’un any i nou mesos de presó per evitar anar a judici

Estava acusat d'atemptat contra l'autoritat i lesions lleus pels aldarulls en les protestes 'indepes' de l'octubre del 2019

Max Castellarnau ha acceptat una pena d’un any i nou mesos de presó en un acord de conformitat entre les parts per evitar anar a judici acusat d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus, un judici que s’havia d’haver fet aquest matí a l’Audiència de Barcelona. Els pels quals es volia jutjar Castellarnau van passar en les protestes convocades el 17 d’octubre del 2019 per l’independentisme després de fer-se pública la sentència contra els dirigents del procés independentista.

Castellarnau estava acusat inicialment dels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus. La Generalitat ha acabat retirant l’acusació per desordres públics, però ha mantingut la d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus. Es dona la circumstància que la Fiscalia va demanar una pena de fins a set anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li’n demanava dos. Finalment, Max Castellarnau no haurà d’entrar a la presó si no comet cap altre delicte en un període de dos anys.

L’acusat ha de pagar les costes del judici i una multa de 60 euros per lesions, i ja ha pagat una indemnització de 280 euros a l’agent dels Mossos que va patir una lesió lleu al genoll quan hauria estat colpejat per Castellarnau. Segons la Fiscalia, l’acusat va llançar objectes contra la policia que controlava la protesta independentista i hauria colpejat un agent quan intentava evitar la seva detenció.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari