Les escoles aplicaran el 25% de castellà en funció de l’entorn

L’esborrany del decret d’Educació atorga autonomia de criteri als centres i denomina “en procés d’assoliment” el suspens

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray

L’esborrany del decret de currículums que està elaborant del Departament d’Educació de la Generalitat, avançat pels diaris Ara i El Periódico, atorga a les escoles autonomia per establir criteris sobre l’aplicació de política lingüística, “tenint en compte la composició lingüística de l’alumnat i la realitat sociolingüística de l’entorn de cada centre”.

Aquesta mesura, segons la mateixa informació, pretén adaptar l’ús del castellà i el català en funció de l’ús que se’n faci a l’entorn dels alumnes, donat que la presència de les dues llengües oficials és diferent arreu de Catalunya, amb l’objectiu que finalitzin l’ensenyament obligatori amb ple domini de totes dues -i de l’aranès a la Vall d’Aran-.

Altres novetats destacades incloses en aquest esborrany són l’obligació per als docents de tenir el nivell C2 de català a partir del 2024, que fins ara era un mèrit, i l’establiment de quatre nous nivells de qualificació: assoliment excel·lent, assoliment notable, assoliment satisfactori i en procés d’assoliment. Aquest darrer substituirà el suspens.

D’altra banda, l’Ara també especifica que el pla del govern preveu que puguin superar cada curs no només els alumnes que hagin assolit les competències, sinó també aquells que no les hagin assolit i que, a criteri dels professors, passar de curs en aquestes condicions no els impedeix continuar formant-se.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari