Denuncien que els diputats cobren dietes sense acudir al Parlament

La CUP diu que és "hipòcrita" retallar privilegis als funcionaris del Parlament i no fer res amb els dels diputats

Parlament de Catalunya

Arran de l’escàndol al Parlament pels privilegis en les jubilacions d’alguns treballadors que han seguit cobrant el 100% del sou sense treballar, ara s’ha obert un altre front de polèmica. La CUP denuncia que els diputats del Parlament continuen cobrant dietes per assistir a la cambra, tot i que moltes sessions són telemàtiques per la pandèmia.

Aquest fet ja es va denunciar durant el confinament. De fet, a instàncies del president en aquell moment, Roger Torrent, es va acordar que voluntàriament part del sou dels diputats anés destinat a la lluita contra la covid. La mesa del Parlament de l’anterior legislatura es va comprometre a revisar-ho, però a dia d’avui encara no ha canviat res.

Per tot plegat, els cupaires reclamen que a la mesa de dimarts es porti una proposta i que es voti, i titllen d’hipòcrita que només es posi el focus en les condicions laborals dels funcionaris del Parlament, com ha assegurat a Twitter Pau Juvillà, secretari de la mesa.

Actualment, cada diputat rep una quantitat fixa en funció del lloc on viu per desplaçament i pernoctació, tant si es desplaça com si no, sense cap justificant. Aquest complement varia en funció de la distància que hi ha entre el seu domicili i el Parlament.

Així, varia des dels 16.975,56 euros l’any que perceben els qui viuen dins l’àrea metropolitana, fins als 23.895,12 euros anuals si el domicili és a més de 191 quilòmetres de la cambra. Entremig, encara hi ha dues franges més: si el diputat viu a una distància de fins a 80 quilòmetres, cobra 22.070,76 euros anuals més; i si viu a una distància d’entre 81 i 190 quilòmetres, percep 23.694,48 euros.

(Visited 178 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari