Denuncien que els diputats cobren dietes sense acudir al Parlament

La CUP diu que és "hipòcrita" retallar privilegis als funcionaris del Parlament i no fer res amb els dels diputats

Parlament de Catalunya

Arran de l’escàndol al Parlament pels privilegis en les jubilacions d’alguns treballadors que han seguit cobrant el 100% del sou sense treballar, ara s’ha obert un altre front de polèmica. La CUP denuncia que els diputats del Parlament continuen cobrant dietes per assistir a la cambra, tot i que moltes sessions són telemàtiques per la pandèmia.

Aquest fet ja es va denunciar durant el confinament. De fet, a instàncies del president en aquell moment, Roger Torrent, es va acordar que voluntàriament part del sou dels diputats anés destinat a la lluita contra la covid. La mesa del Parlament de l’anterior legislatura es va comprometre a revisar-ho, però a dia d’avui encara no ha canviat res.

Per tot plegat, els cupaires reclamen que a la mesa de dimarts es porti una proposta i que es voti, i titllen d’hipòcrita que només es posi el focus en les condicions laborals dels funcionaris del Parlament, com ha assegurat a Twitter Pau Juvillà, secretari de la mesa.

Actualment, cada diputat rep una quantitat fixa en funció del lloc on viu per desplaçament i pernoctació, tant si es desplaça com si no, sense cap justificant. Aquest complement varia en funció de la distància que hi ha entre el seu domicili i el Parlament.

Així, varia des dels 16.975,56 euros l’any que perceben els qui viuen dins l’àrea metropolitana, fins als 23.895,12 euros anuals si el domicili és a més de 191 quilòmetres de la cambra. Entremig, encara hi ha dues franges més: si el diputat viu a una distància de fins a 80 quilòmetres, cobra 22.070,76 euros anuals més; i si viu a una distància d’entre 81 i 190 quilòmetres, percep 23.694,48 euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.