Alícia Romero (PSC) torna a tendir la seva mà al Govern per a aprovar els pressupostos

La portaveu socialista en el Parlament critica la "inestabilitat" que provoca la CUP

Alícia Romero i Salvador Illa
Alícia Romero i Salvador Illa

El PSC ha tornat a oferir el seu suport al Govern per a negociar i aprovar els comptes de la Generalitat. La portaveu socialista en el Parlament, Alícia Romero, ha reiterat que “Catalunya ha de tenir uns pressupostos per a 2022” i per això faran “el possible” perquè es pugui renovar la llei de cara a “fer front als reptes socials i econòmics” del país, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Alícia Romero he reiterat així el seu suport a Pere Aragonès en cas que la negociació amb la CUP no arribi a bon port. La portaveu anticapitalista en el Parlament, Eulàlia Reguant, ha tornat a evidenciar les seves desavinences amb el Govern i ha dit que ara mateix estan “més prop del no que del sí”. El PSC ha aprofitat la postura dels cupaires per a criticar la “inestabilitat” que provoca el fet que el Govern pivoti sobre aquests i ha dit que “la majoria de la investidura està trencada”.

L’oferiment del PSC per a tirar endavant uns nous comptes en la Generalitat no és nou. El líder del partit, Salvador Illa, aprofita cada intervenció pública per a tendir la seva mà a ERC i Junts: “Vull que hi hagi uns pressupostos, encara que siguin uns amb els quals no estiguem d’acord en algunes coses”, va dir fa un mes.

Salvador Illa pretén dur a terme una oposició constructiva i que no abanderi el ‘no’ per defecte. Així ho ha defensat també Alícia Romero, qui ha dit que “l’oposició té l’obligació de construir i proposar”. La portaveu socialista ha assenyalat així mateix que el seu partit desconeix el projecte del conseller d’Economia, Jaume Giró, però així i tot no descarta negociar amb el Govern.

De cara a una futura negociació, Romero ha afegit que “la línia vermella és no tenir una nova pròrroga dels pressupostos l’any que ve”. I sobre la relació amb ERC, després que els de Gabriel Rufián donessin el seu suport a Sánchez de cara a l’aprovació dels PGE, la portaveu socialista ha dit que la relació entre ambdues formacions “no és la mateixa aquí que a Madrid”.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari