CCOO, contra el passaport covid per anar a treballar

El sindicat veu la idea desproporcionada i recorda que a Espanya la vacunació és voluntària

El passaport Covid
El passaport Covid

Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya ha rebutjat les propostes de les patronals PIMEC, CEOE i Foment sobre l’ús del passaport covid i l’obligatorietat de vacunar-se per accedir als centres de treball. En un comunicat, el sindicat ha considerat “totalment desproporcionat” el que proposen i ha remarcat que “en el nostre ordenament jurídic la vacunació, front la covid-19 i qualsevol altra malaltia, és voluntària”.

“Lamentem les declaracions realitzades des de les patronals demanant la vacunació obligatòria o passaport covid-19, i trobem desproporcionat plantejar la possibilitat de sancions de sou i feina per les persones que no disposin del passaport covid en l’àmbit laboral”, assenyala el comunicat.

CCOO ha recordat que les dades actuals “no ens mostren el pitjor moment de la pandèmia”, i que a Espanya i a Catalunya “tenim un nivell d’acceptació de les vacunes contra la covid-19 molt elevat”. Per això, el sindicat considera que “les declaracions realitzades per PIMEC, on exigeixen el passaport covid-19, o les de CEOE i Foment, on sol·liciten la vacunació obligatòria per a les persones treballadores, no són raonables en aquest moment”.

El sindicat ha remarcat que el Tribunal Suprem va avalar l’ús del passaport covid “en activitats de socialització i entrada voluntària (…), qüestió evidentment oposada a les obligacions que tenim les persones treballadores”, i ha afirmat que el plantejament de les patronals “és absolutament contrari als drets fonamentals i no respon a un interès públic i general”.

“No té cap sentit per a la protecció de la salut pública ni individual, que les persones treballadores estiguin obligades a vacunar-se compartint espais amb clients, proveïdors o usuaris, que poden estar no vacunats”, ha conclòs el comunicat, en el qual CCOO ha apostat per informar i convèncer la ciutadania de vacunar-se i ha instat a complir les mesures bàsiques de prevenció per contenir la pandèmia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.