Pimec planteja suspendre de sou i de feina els treballadors sense certificat covid

El secretari general de l'entitat, Josep Ginesta, diu que la mesura "no limita els drets individuals", sinó que reforça els col·lectius

Josep Ginesta - Foto: www.pimec.org

Suspendre de sou i de feina els treballadors que no s’hagin vacunat o que no presentin una prova diagnòstica amb resultat negatiu de covid. Aquesta és la proposta que ha plantejat el secretari general de Pimec, Josep Ginesta, en una entrevista en RAC1 recollida per Europa Press. Ginesta ha defensat l’obligatorietat de mostrar el certificat covid en els centres de treball com a mesura per a afavorir que aquests siguin “espais de baix contagi” i per a animar a la població a vacunar-se. El seu objectiu: aconseguir una immunitat col·lectiva més àmplia.

El secretari general de Pimec ha argumentat que la proposta “no limita els drets fonamentals”, sinó que enforteix els col·lectius. Ginesta ha assegurat que en alguns països teletreballar no eximeix de vacunar-se i que els treballadors que no volen rebre la vacuna han de sufragar-se les seves proves de detecció, que tenen una validesa d’entre 48 i 72 hores, depenent del tipus.

La idea defensada per Pimec implicaria establir un mecanisme de control a través d’una aplicació mòbil que verificaria la validesa del certificat covid. En cas que es dugués a terme, entén Ginesta, la mesura ajudaria a reduir el nombre de persones no vacunades. Ha xifrat en 350.000 els treballadors que no han rebut la injecció a Catalunya. Segons dades de la conselleria de Salut, el 73,5% dels catalans ja compten amb la pauta completa d’immunització.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides