Fracassa la via penal contra els indults

El Suprem arxiva una querella de Derecha Liberal Española contra el president Sánchez i l’exministre Campo

El presidente del gobierno, Pedro Sánchez, en su encuentro con el presidente de la Generalitat, Pere Aragonès
El presidente del gobierno, Pedro Sánchez, en su encuentro con el presidente de la Generalitat, Pere Aragonès

El Tribunal Suprem ha conclòs que els indults parcials concedits pel govern d’Espanya als dirigents del procés presos no van ser injustos ni arbitraris. El partit Derecha Liberal Española i l’advocat José Ignacio Sánchez Rubio s’havien querellat contra el president del govern, Pedro Sánchez, i l’exministre de Justícia, Juan Carlos Campo, als quals atribuïen un delicte de prevaricació que ara la Sala Segona del Suprem ha descartat investigar.

En la interlocutòria amb què ha inadmès la querella, el president de la sala, Manuel Marchena, ha assenyalat que la mesura de gràcia va concedir-la “qui és competent” per fer-ho, i que els denunciants no havien reflectit “el mínim anàlisi” dels elements del tipus delictiu l’aplicació del qual invocaven.

El fracàs de la via penal concideix amb la presentació, per part de l’exdelegat del govern espanyol Enric Millo, d’un recurs contenciós-administratiu contra la concessió dels indults, també al Tribunal Suprem. Anteriorment, Vox, el PP i Cs van interposar recursos per aquesta mateixa via.

Sobre la via contenciosa, la resolució del Suprem coneguda aquest dijous també indica que no hi cap un control jurisdiccional de les raons de la concessió, només de la seva coherència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides