Pere Aragonès acusa de “xantatge” a la Moncloa i de no voler invertir

El president de la Generalitat recorda que els pactes s'han de fer des del "consens"

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera que l’anunci del govern espanyol de suspendre la inversió de 1.700 milions prevista per ampliar l’aeroport del Prat demostra que el pla era “un xantatge”. Mentre La Moncloa parla de falta de suport de la Generalitat, Aragonès creu que la retirada de la injecció al Prat demostra que “mai no han volgut invertir” a l’aeroport.

El president ha lamentat que s’hagin assabentat de la notícia al mateix temps que els mitjans de comunicació i ha retret a La Moncloa que s’hagi fet enrere en comptes de buscar el consens. “Les inversions, i més en el cas d’una de tanta transcendència, s’han de portar a terme mitjançant el diàleg i consens, mai des de la imposició”, ha piulat.

Abans, el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha acusat La Moncloa del trencament “unilateral” del pacte. “Lamentar la decisió que ha pres el govern de l’Estat, que ha trencat unilateralment un acord que representava una inversió molt important per a Catalunya”, ha afirmat des de Brussel·les.

Des del PSC lamenten la decisió presa pel govern central, i en culpen la Generalitat. El president del partit, Salvador Illa, acusa el govern d’Aragonès “d’ambigu”, mentre que el també socialista Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde a l’ajuntament de Barcelona, parla de “manca de lideratge i irresponsabilitat”.

D’altra banda, la líder dels Comuns Jéssica Albiach ha celebrat la notícia, que considera una “victòria social”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Eulàlia Reguant, de la CUP, que ha demanat la fi de les apostes per “‘pelotazos’ insostenibles precaris i incompatibles amb la llei contra el canvi climàtic”.

Per la seva part, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha celebrat que s’hagi imposat “el sentit comú”, tot i que no tanca la porta a una reactivació de les negociacions. Això sí, ha exigit a la Generalitat les explicacions “que fa temps que demanem”.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari