Giró anuncia ara que recorreran a l’ICF per cobrir les fiances del Tribunal de Comptes

El conseller d'Economia ho havia descartat fa menys de 24 hores adduint que no volien posar en perill cap treballador públic

El conseller d'Economia, Jaume Giró
El conseller d'Economia, Jaume Giró

El govern català ha anunciat aquest dimecres que rectifica la seva resposta sobre el paper de l’Institut Català de Finances (ICF) després que les entitats bancàries hagin refusat avalar el Fons Complementari de Riscos, que va crear la Generalitat de Catalunya per cobrir les fiances imposades pel Tribunal de Comptes, per un total de 5,4 milions d’euros, a 34 ex-alts càrrecs per l’acció exterior del govern català.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat que, finalment, recorreran a l’Institut Català de Finances per cobrir les fiances, una opció que havia descartat encara no fa 24 hores, adduint llavors que no volien posar en perill cap treballador públic.

Giró, en la sessió de control parlamentari d’aquest dimecres, ha assegurat que ha rebut trucades de càrrecs de l’ICF disposats afrontar que aquesta entitat pública, com contempla el decret llei que crea el Fons Complementari de Riscos, proporcioni l’aval si les entitats bancàries no ho fan.

El conseller ha explicat que, després de parlar-ne amb el president Pere Aragonès, el govern català ha optat finalment perquè l’ICF avali l’operació. També ha indicat, en aquest sentit, que les seves declaracions d’aquest dimarts “van servir d’alguna cosa”.

L’ICF, fins ara, s’havia limitat a ser l’entitat pública que gestiona els 10 milions d’euros que la Generalitat ha destinat al Fons Complementari de Riscos. El termini marcat pel Tribunal de Comptes perquè els ex-alts càrrecs de la Generalitat dipositin els 5,4 milions d’euros s’exhaureix aquest dimecres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides