Aragonès diu que “és l’hora d’un referèndum acordat”

El president de la Generalitat assegura que els presos indultats pel govern espanyol surten "amb la voluntat reforçada de construir la República catalana"

El president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró
El president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mantingut la seva posició pública de reclamar l’amnistia i un pacte per celebrar un referèndum acordat sobre la independència de Catalunya després que el Consell de Ministres del govern d’Espanya hagi aprovat indultar parcialment els nou dirigents del procés empresonats.

Acompanyat dels consellers del seu govern, en una compareixença pública posterior a la del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Aragonès ha considerat que la concessió dels indults “és un reconeixement que les condemnes van ser injustes”, però que “els indults no acaben amb la repressió” ni la inhabilitació, ni “resolen la situació dels exiliats i exiliades”, ni “en cap cas resolen la causa general contra l’independentisme”.

El president català ha afirmat que “és l’hora de posar fi a la repressió” i que “és l’hora d’un referèndum acordat i que compti amb l’aval internacional”. Segons ell, ho “desitja una amplíssima majoria de la població catalana”. En aquest sentit, ha reclamat a Sánchez que treballi per assolir una “solució acordada” al “conflicte català”.

Sobre els dirigents del procés indultats, Aragonès ha assegurat que surten de la presó “amb la voluntat reforçada de construir la República catalana”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides