A qui vota Jordi Pujol?

Jordi Pujol
Jordi Pujol

L’expresident de la Generalitat i fundador de Convergència Democràtica, Jordi Pujol, ha vist com el seu partit ha desaparegut i s’han polaritzat les noves formacions creades pels seus companys. A més, veu amb astorament com cap d’elles se’n proclama hereva.

El PDECat en va ser el successor natural, ja que va ser en un congrés de CDC on es va decidir canviar de nom i posar al capdavant persones sense massa història al partit. Així mateix, més tard van aparèixer Convergents, Partit Nacionalista de Catalunya, Lliures i, finalment, Junts per Catalunya, que va començar sebt una marca electoral el 2017 i s’ha convertit en un nou partit liderat per Carles Puigdemont i Jordi Sànchez.

Amb un espai polític tan atomitzat, Pujol no ha fet públic en cap moment qui representa millor el seu llegat. Durant la precampanya, Marta Pascal (PNC) li va presentar el seu projecte de forma presencial, mantenint l’esperit fundacional de Convergència, per la qual cosa podria semblar que es decantava per aquesta formació.

Davant aquesta sopa de sigles, a excepció de Junts, que fins i tot assegura que no hi té res a veure, Pujol no vol fer públic quin és el seu vot. En el llibre entrevista amb Vicenç Villatoro Entre el dolor i l’esperança (Proa Enciclopèdia, 2021) deixa clar que no pensa dir a qui vota: “No crec que a hores d’ara hagi de fer públic el meu vot”, hi afirma.

En l’execució de sentència del cas Palau, per la qual CDC i els seus successors van ser condemnats, tant el PDECat com Junts han deixat clar que ells no són els successors de Convergència. Totes dues formacions mantenen que són partits polítics sense lligams amb la formació que va fundar i liderar Pujol.

En un altre passatge del llibre, l’expresident es mostra dolgut per la desaparició de Convergència Democràtica i recorda que altres partits com PP i PSOE també han patit problemes judicials pel seu finançament i, en canvi, han mantingut el nom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “A qui vota Jordi Pujol?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides