Carme Figueras demana explicacions al CAC per l’emissió per TV3 dels documentals de Mediapro ‘El judici’

La membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya registra un escrit en què pregunta a aquest organisme si la sèrie pot comportar manca d’equilibri i d’objectivitat, i vulnerar la seva missió de servei públic

Careta de la sèrie 'El judici' produïda per Mediapro i emesa per TV3

Carme Figueras, membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), ha entrat avui un escrit al Registre d’aquest organisme en el qual demana “si l’emissió dels dos documentals, i les possibles emissions de sis més, de la sèrie ‘El judici’, pot comportar manca d’equilibri i d’objectivitat, i vulnerar les missions de servei públic que preveu la Llei de Comunicació Audiovisual (LCA) i el Llibre d’estil” de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Figueras recorda que el Ple del CAC va instar el 9 de gener de 2018 a TV3 “que, en compliment de les missions de servei públic, i atès el debat polític existent a la societat catalana, esdevé indispensable que els documentals d’autor o  de tesi que emeti, en el seu conjunt, responguin a més d’un punt de vista i ofereixin els diferents posicionaments de la societat catalana”.

En l’escrit, la consellera del CAC recorda que la CCMA té “la missió principal d’oferir als ciutadans l’accés a un conjunt de continguts audiovisuals que garanteixin l’accés a una informació veraç, objectiva i equilibrada”.

EL TRIANGLE informava avui que a la sèrie El judici hi són entrevistades 41 persones, 38 de les quals són favorables als plantejaments de la defensa dels condemnats pel Tribunal Suprem i només 3 són crítiques amb ells.

El judici es presenta com una producció de Jaume Roures, directiu de la productora Mediapro, que ha cobrat 440.000 euros per aquests vuit capítols. A l’escàndol del cost d’aquesta sèrie i de la seva parcialitat s’hi ha afegit l’ús d’imatges gravades dins les presons de les quals se’n desconeix l’autoria. El departament de Justícia ha assumit avui que les imatges les va enregistrar personal seu, la qual cosa seria una irregularitat greu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides