Joan Laporta va ordenar l’espionatge de la vida privada i dels negocis particulars de Sandro Rosell

Aquests “dossiers” es van encarregar a l’agència de detectius Método 3 i les factures, de més de 80.000 euros, les va pagar el Barça

Sandro Rosell va ser el president més votat de la història del FC Barcelona, en les eleccions del 2010, i és una persona molt estimada per la immensa majoria de l’afició blaugrana. L’injust empresonament que va patir durant gairebé dos anys al centre penitenciari de Soto del Real, acusat d’uns delictes dels quals va ser absolt l’any 2019 per l’Audiència Nacional, encara ha incrementat més la seva popularitat i, actualment, mereix el respecte i l’admiració de tothom.

En aquest context, resulta especialment greu l’espionatge personal i la investigació de les seves empreses i negocis que va ordenar fer a l’agència de detectius Método 3, l’any 2008, l’aleshores president del Barça i actual candidat en les pròximes eleccions del 7 de març, Joan Laporta.

Factures falsejades

La revista EL TRIANGLE ha aconseguit els documents acreditatius d’aquesta bruta maniobra que, per postres, va ser finançada, a través de factures falsejades, pel mateix FC Barcelona. El setmanari, en la seva última edició, publica els informes realitzats per Método 3 i les factures d’aquests serveis que va pagar el Barça i que pugen a més de 80.000 euros.

La publicació d’aquests documents hauria de provocar la fulminant retirada de Joan Laporta de la cursa electoral. Amb aquests antecedents, l’expresident i ara candidat no és digne de representar la història, la trajectòria i els valors de la principal entitat esportiva i social de Catalunya.

Segons explica la revista EL TRIANGLE, Joan Laporta va ordenar l’espionatge i la investigació de les activitats empresarials de Sandro Rosell. Per això, a través del cap de Seguretat del club, Xavier Martorell, el Barça va contractar els serveis de la polèmica agència de detectius Método 3. Els fets van passar l’any 2008, en un moment especialment delicat de la presidència de Joan Laporta.

Moció de censura

Aquell any, els socis Oriol Giralt i Christian Castellví van impulsar una moció de censura contra el president i la junta directiva de l’entitat a causa de la seva nefasta gestió esportiva, patrimonial i econòmica. Aquesta moció de censura, que comptava amb l’aval de 9.145 signatures de socis, va alterar els nervis de Joan Laporta, que veia perillar la seva poltrona. Per intentar que fracassés, va encetar una guerra bruta per desacreditar els seus promotors.

Joan Laporta tenia el convenciment que darrere d’aquest vot de censura hi havia la mà negra de Sandro Rosell, que havia estat vicepresident esportiu del Barça entre els anys 2003-2005, fins que va decidir dimitir, fart de l’estil de gestió personalista del president. És en aquest context, en què Joan Laporta estava histèric i paranoic, que es van produir els encàrrecs a l’agència Método 3 per despullar la vida privada i empresarial de Sandro Rosell.

L’objectiu de Joan Laporta quan va contractar els detectius era doble: d’un cantó, intentar demostrar que, efectivament, Sandro Rosell era el director d’orquestra, des de l’ombra, de la moció de censura; i, de l’altre, investigar les seves activitats empresarials a Espanya i al Brasil per trobar-li possibles negocis bruts i des­acreditar-lo públicament o denunciar-lo a la justícia.

En aquest sentit, la feina feta pels detectius de Método 3 va ser decebedora per als interessos de Joan Laporta. Es van estar una setmana vigilant constantment el domicili i el despatx de Sandro Rosell, al carrer Déu i Mata 127, de Barcelona, i no van poder establir cap lligam amb els promotors de la moció de censura. També van investigar a fons els negocis de Rosell –fins i tot van obtenir una còpia de la declaració 347 d’Hisenda– i no van trobar cap irregularitat remarcable, ni a Espanya ni al Brasil.

Tres operatius

Sandro Rosell no va ser l’única víctima de la fúria inquisitorial de l’aleshores president del Barça, que se sentia perseguit i acorralat. Els detectius també van investigar la vida privada d’Oriol Giralt i van fer tasques de vigilància a la seu des d’on es tramitava la moció de censura, a l’Hotel Derby, de Barcelona.

En concret, Sandro Rosell va ser objecte de tres operatius de Método 3: la vigilància del seu domicili particular, la investigació de les seves empreses a Espanya i un tercer sobre les seves actvitats al Brasil. En total, les tres factures que va pagar el Barça per aquests encàrrecs –que porten data d’1 de juliol i del 6 d’octubre del 2008– van pujar a 83.968 euros. Durant el mandat de Joan Laporta, el club va pagar factures per un import global de més de 800.000 euros a aquesta empresa de detectius.

El més curiós és que aquests encàrrecs els facturava la societat Método 3 Consultoría de Seguridad SL, que no tenia treballadors. Amb posterioritat, Método 3 facturava els treballs a M 3 Consultoría de Seguridad SL, però per un import de només el 60%. Un informe de la UDEF ha establert que una part del diferencial acabava a les butxaques de Xavier Martorell, el cap de Seguretat del FC Barcelona.

(Visited 6.184 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari