Llarena vol que la Unió Europea el deixi detenir Carles Puigdemont

Demanarà al Tribunal De Justícia europeu que estableixi criteris estables per al compliment de les euroordres

El jutge Pablo Llarena a un acte públic
El jutge Pablo Llarena a un acte públic.

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha mogut fitxa per replantejar les ordres de detenció de Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

Després de la negativa de Bèlgica a entregar Puig, Llarena vol que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) estableixi criteris estables per al compliment de les ordres europees de detenció i extradició dels líders independentistes que van marxar a Bèlgica.

El jutge recorre, per primer cop, als tribunals comunitaris per evitar que la justícia belga repeteixi el mateix que va fer amb l’exconseller Puig i tombi les euroordres contra Puigdemont, Comín i Ponsatí si, finalment, l’eurocambra els acaba aixecant la immunitat.

Per això ha donat tres dies a la Fiscalia i a la resta de parts perquè es pronunciïn sobre si procedeix a elevar la consulta a la justícia europea i, en funció de la resposta, tornar a cursar les ordres europees de detenció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

2 comentaris a “Llarena vol que la Unió Europea el deixi detenir Carles Puigdemont”

Deixa un comentari

Notícies més llegides