La JEC amplia els terminis de sol·licitud de vot des de l’exterior i d’enviament del vot per correu

Els residents a l’estranger poden fer la petició de vot fins al 19 de gener mentre que el vot per correu es pot enviar fins al 12 de febrer

Eleccions

La Junta Electoral Central (JEC) ha ampliat els terminis de sol·licitud de vot des de l’exterior fins al 19 de gener i d’enviament del vot per correu fins al 12 de febrer.

Segons un comunicat del govern català, la ciutadania resident a l’exterior i inscrita al Cens Electoral de Residents Absents (CERA) que vulgui votar a les eleccions al Parlament podrà fer la sol·licitud de vot fins al 19 de gener, “i no fins al 16 com fins ara”.

Pel que fa a l’ampliació del vot per correu, els electors que vulguin dipositar la seva papereta per aquesta via tindran temps per fer les seves sol·licituds fins al 4 de febrer. El termini per enviar el vot finalitzarà a les 14h del divendres 12, i no el dimecres 10 com estava estipulat fins ara.

El govern català ha recordat que aquests comicis són els primers, arran de la crisi sanitària, en els què es pot demanar el vot per correu de manera telemàtica mitjançant un certificat digital i sense necessitat d’anar presencialment a una oficina de Correus.

En aquest sentit, les persones poden exercir el seu dret a vot per correu en el mateix moment que el treballador de Correus entregui la documentació electoral, entregant personalment el sobre electoral, i l’empleat de Correus donarà a l’elector un justificant acreditatiu del dipòsit de vot. D’aquesta manera, el votant evita haver d’anar novament a una oficina de Correus.

El comunicat també informa que fins el 3 de gener s’havien rebut unes 12.000 sol·licituds de vot per correu, “una xifra molt superior a les registrades en el mateix període dels comicis de l’any 2017”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides