Budó: “Potser ho tancaríem tot, si ens ho poguéssim permetre”

La portaveu del govern defensa que totes les mesures anunciades ahir tenen l'aval sanitari

Meritxell Budó
Meritxell Budó

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha declarat aquest dissabte a Catalunya Ràdio: “Potser ho tancaríem tot si ens ho poguéssim permetre”. La consellera en funcions de la Presidència ha valorat les noves restriccions que va anunciar ahir l’executiu, i ha defensat que totes les mesures tenen l’aval sanitari.

Unes declaracions que fa l’endemà que la consellera de Salut, Alba Vergés, afirmés que el departament havia aconsellat mesures “més restrictives” que les que ha anunciat el Govern, davant de l’augment de contagis del coronavirus i a les portes del Nadal. “El punt de vista sanitari és molt clar, però els debats es porten en el marc del Govern, que ha de contemplar l’equilibri entre l’emergència sanitària, l’econòmica, la social i l’emocional”, justificava.

Budó, per la seva banda, ha tornat a reclamar “consciència” a la ciutadania i no sortir de la comarca “si no és necessari”. “Un pot fer totes les excepcions del món, però també ha de ser conscient del que s’està fent quan es mou”, ha argumentat.

La consellera també ha defensat l’ampliació perimetral a l’àmbit comarcal, ja que “poder anar a un destí fix ja estava permès” i hi havia un increment de trànsit els dijous i els dilluns.

La consellera ha asseverat que el Govern està mobilitzant “tots els recursos” que pot per acompanyar els sectors afectats. D’altra banda, ha exigit a l’Estat que apliqui ja un pla de xoc suficient, i ha recriminat que la Moncloa no estigui aportant tota la despesa que caldria per donar les ajudes suficients per pal·liar la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides