El TSJC fixa que les escoles han de fer almenys un 25% de les classes en castellà

El govern català recorrerà la decisió, que afecta la immersió lingüística

José Ignacio Wert, durant la seva etapa com a ministre, i l'aleshores vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría
José Ignacio Wert, durant la seva etapa com a ministre, i l'aleshores vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat l’obligació de donar almenys un 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes. La resolució, que no és ferma, estima parcialment un recurs que va interposar l’any 2015 l’Advocacia de l’Estat en representació del Ministeri d’Educació, durant l’etapa que el dirigia el ministre José Ignacio Wert.

El TSJC troba que es fa un ús “residual” del castellà, si més no en bona part de les escoles, i que s’ha d’impartir una altra matèria troncal en aquesta llengua, a més de l’assignatura de llengua castellana, i que no ha de ser una matèria lingüística.

La sentència obliga la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per assegurar de manera “efectiva i immediata” que s’ensenya usant com a vehiculars totes dues llengües oficials, que no poden ser emprades cap d’elles per sota del 25%.

El Departament d’Educació de la Generalitat, segons els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), preveu presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra la resolució, que afecta el model d’immersió lingüística, per bé que els efectes previsiblement quedaran superats per l’entrada en vigor de la nova legislació educativa, la LOMLOE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides