Sanitaris i comunitat educativa s’oposen als autotests de covid-19 a secundària

Denuncien el nou sistema per adolescents a partir de l'ESO per quan hi hagi un positiu en un grup
Els alumnes tornaran a les escoles de forma virtual

La decisió de la Generalitat de traslladar als mateixos alumnes d'ESO la responsabilitat de fer-se ells mateixos els tests PCR per saber si tenen la covid-19 ha desencadenat malestar entre els sanitaris i la comunitat educativa, fins al punt que la consellera de Salut Alba Vergés ha demanat "una mica de calma" i "col·laboració" .

El Sindicat estatal de Tècnics d'Infermeria (SAE) i l'Associació Espanyola de Tècnics de Laboratori, juntament amb CCOO, i la comunitat educativa han criticat que es vulgui instaurar el sistema d'automostres a adolescents a partir de l'ESO quan hi hagi un positiu en un grup i alerten que aquesta pràctica pot tenir "uns riscos inassumibles i de conseqüències imprevisibles".

En un comunicat, afirmen que aquesta mesura és "una mostra més que la gestió de la crisi sanitària és un caos" i revela que moltes administracions estan donant "pals de cec".

L'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC), en canvi, veu "amb bons ulls" que els alumnes d'educació secundària es facin ells mateixos la prova PCR però ha demanat que els supervisin les infermeres referents del programa Salut i Escola i no docents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides