El jutge Aguirre creu que Madí es volia apoderar de l’empresa AGBAR

El magistrat diu que "en l'operació, es corrobora un cop més la capacitat d’influència i l’accés a una informació que afecta el mercat de l’aigua a l’abast de pocs"
David Madí, en un acto en la Compañía General de Aguas de Cataluña
David Madí, en un acto en la Compañía General de Aguas de Cataluña

El jutge Joaquín Aguirre acusa David Madí, mà dreta d'Artur Mas quan aquest darrer era president de la Generalitat, de fer servir influències en l'Administració per obtenir beneficis econòmics per les seves empreses. Aguirre creu que, com a president de la Companyia General d’Aigües de Catalunya, Madí ha intentat absorbir Aigües de Barcelona (AGBAR). Madí, segons assenyala la interlocutòria del cas de l’operació Voloh, “hauria activat els seus contactes polítics per aconseguir que prosperi”. 

Aguirre escriu que “en aquesta operació, es corrobora un cop més la capacitat d’influència i l’accés a una informació que afecta el mercat de l’aigua a l’abast de pocs per part de David Madí. Informació de la qual en té coneixement, entre d’altres, a través de Carles Colomer a qui al seu torn li ho ha explicat Isidre Fainé i, en concret, en referència als moviments que s’han de realitzar perquè prosperi l’operació que pretenen i que, en tot cas, passa per una negociació amb el president d’AGBAR, Ángel Simón”. Madí va considerar la informació “molt valuosa”, segons assenyala el jutge.

Dels contactes amb alts càrrecs de l’administració de la Generalitat per obtenir beneficis pels seus negocis, eñ jutge destaca que “s’han fet extensius a l’Agència Catalana de l’Aigua, per la qual cosa David Madí intenta influir en Lluís Ridao, el seu director, amb l’objectiu que es realitzi un concurs sobre la detecció de COVID a l’aigua”. “La seva esfera de poder arriba al punt que pretén proposar-ho a Salvador Illa, ministre de Sanitat, accedint-hi a través de José Luis Ábalos, ministre de Transport”, afegeix.

Més endavant, el jutge considera que “David Madí ha intentat obtenir rèdit econòmic de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Aquests negocis van passar per activar, un cop més, els seus contactes polítics com Víctor Cullell, secretari de Govern, o Braulí Duart, secretari general d’Interior”. Duart va ser substituït en aquest càrrec el setembre passat, quan Miquel Sàmper va assumir el departament d’Interior. El jutge Aguirre no ha pogut confirmar si les intencions de Madí de fer-se amb contractes relacionats amb la presència de la Covid-19 a les aigües residuals van fructificar però deixa escrit que “no és descartable que s’hagi pogut beneficiar per alguna adjudicació pública”.

D'altra banda, el jutge deixa constància que l'esposa de Madí, Sandra Buenvarón, "el va advertir que anés amb compte amb qui es reuneix si no vol perdre Aigües de Catalunya perquè, segons li va dir, les clavegueres ho sabran perfectament”. Aguirre també fa referència a una trobada celebrada el 21 d’octubre del 2019 on Madí va reunir-se amb Brauli Duart, Miquel Buch, aleshores conseller d’Interior, Xavier Vendrell, soci seu en alguns negocis, Andreu Viloca, tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya implicat en el cas del 3%, i Carles Vilarrubí, empresari proper a ell i implicat en el sumari del cas de l’enriquiment de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva família.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides